logo Jewels Design

Anja aan het woord


Ik ben Anja Pisters en heet je van harte welkom op onze website. Ik ben afgestudeerd als gediplomeerd edelsmid/goudsmid. In 2012 heb ik de edelsmederij Jewels Design opgestart als bedrijf. Als edelsmid kan ik naar hartenlust mijn creativiteit loslaten op al dat moois van goud en zilver eventueel in combinatie met edelstenen/diamanten. In het sieraad zit de beleving en emotie van degene die het wil laten ontwerpen en in de realisatie ervan zit een deel van mijzelf. Het mooie aan edelsmeden is dat elk sieraad ├ęcht uniek is. Veel vraag is er op dit moment naar gedenksieraden, zoals bijvoorbeeld sieraden met een vingerafdruk van een dierbare. Bij gouden sieraden wordt nu ook veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zelf goud in te leveren, gezien de hoge goudprijs van dit moment. Ik hoop dat de website jullie bevalt en wellicht uitnodigt om elkaar eens te ontmoeten in mijn atelier. De getoonde sieraden kunnen in diverse edelmetalen, goud/witgoud en zilver en met verschillende soorten edelstenen worden verkregen.

Sieraden maken is voor mij geen produktiewerk want elk sieraad heeft een eigen identiteit. Vele emoties gaan vaak schuil achter deze pracht. Voor iedereen heeft dit een eigen betekenis, die je altijd bij je draagt.

Naast het ontwerpen en realiseren van juwelen heb ik ook veel plezier in het geven van mijn workshops, soms alleen en vaak samen met mijn medewerkers, elke keer weer een succes met blije, voldane gezichten. Ik hoop dat ik dit nog lang samen met jullie mag beleven.


Diensten van Jewels Design
Vakkundige reparaties van sieraden, ook voor juweliers

Het verzorgen van workshops/cursussen

Oude sieraden nieuw leven inblazen

Sieraden ontwerpen en realiseren

Het zetten van edelstenen

Graveren in sieraden


Een kijkje in het Atelier


Het atelier bestaat uit diverse werkbanken waar je goed kunt werken met maximaal 30 personen. Er is modern professioneel gereedschap aanwezig voor iedereen om het sieraad ambachtelijk te bewerken.

Hieronder een greep uit het materieel dat voorhanden is.

Er zijn hangmotoren aanwezig om verschillende handelingen sneller te kunnen uitvoeren, zoals o.a. boren, schuren en polijsten van het edelmetaal.

Er is een wals om het edelmetaal in de desgewenste dikte te maken.

Polijstmachines zorgen ervoor dat het edelmetaal de juiste glans of net de matheid verkrijgt die gewenst is.

Met de speciale handbranders zorgen kunne we het edelmetaal verhitten zodat er echt gesmeed en gesmolten kan worden.

Er is handgereedschap voorhanden , ook voor grote groepen, zoals hamers, vijlen, zaagjes, ponzen, anken, tangen, aambeeld, bankschroef, zaagplankjes etc.

Polijsttrommels zijn fijn om mee te werken, daar ze arbeidsextensief zijn en het sieraad mooi kunnen afwerken

Verder is er een beukenhouten aanrecht aanwezig, hier worden sieraden:
- oxidatie- en vetvrij gemaakt in vitrex (afkookmiddel)

- schoongemaakt met warm water en zeep na polijstwerk

- in een ultrasoonapparaat gelegd (schoonmaak middels geluidstrillingen)